Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Ryba pieczona na sposób włoski

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z ryby 4 sztuk
oliwa z oliwek 2 łyżek stołowych
pomidory koktajlowe 500 gramów
czarne oliwki 50 gramów
orzeszki piniowe 25 gramów
świeże liście bazyli według uznania
młode ziemniaki 0,5 kilogramów

Wykonanie:

Naczynie żaroodporne okrągłe 4,6L Termisil classic
Przygotowanie: 20 min
Pieczenie: 35 min
o Ziemniaczki umyj, osusz i wsyp do wysmarowanego oliwą naczynia.
o Piecz 20 minut w 180°C stopniach z termoobiegiem lub 200°C bez.
o Filety przypraw solą i pieprzem, pomidorki przekrój na pół, oliwki osącz z zalewy.
o Po 20 minutach dołóż do naczynia filety a pomidorki rozrzuć na ziemniaczkach.
o Posyp pomidorki i ziemniaczki orzeszkami piniowymi i oliwkami. Przypraw solą i pieprzem, skrop oliwą z oliwek.
o Piecz 12-15 minut. Podawaj ze świeżą bazylią.

Uwagi:

Filety jędrnej białej ryby ze skórą (np. dorsza)

Autor: 5_tka

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER