Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Toskański lunch

Opis:

Pyszny i szybki lunch we włoskim stylu. Przepis został podyktowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
Ciabatta Włoska Specjalność Dan Cake 1 sztuk
pomidory 2 sztuk
ser mozzarella 250 gramów
kapary 1 łyżek deserowych
suszone pomidory 50 gramów
sól według uznania
ocet balsamiczny według uznania
oliwa z oliwek według uznania
świeża bazylia 4 listków
pieprz według uznania

Wykonanie:

Do nagrzanego na 200 stopni piekarnika wkładamy na 20 minut Ciabattę Dan Cake.
Kroimy pomidory w półplasterki.
Tak samo kroimy ser mozzarella.
Układamy ser i pomidory na przemian na talerzu.
Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Posypujemy kaparami i pociętymi w paseczki suszonymi pomidorami.
Całość polewamy zalewą z oliwy i octu balsamicznego.
Posypujemy bazylią.
Sałatkę serwujemy razem z odpieczoną Ciabattą Dan Cake, którą można pokroić lub – jak czynią to prawdziwi Włosi – porozrywać na kawałki.

Uwagi:

Oliwa z oliwek lub zalewa z suszonych pomidorów

Autor: Gastrosfera

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER