Użytkowników online: 21
kulinaria
« Powrót  

Leczo z paryżanek

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
paryżanki klasyczne 1 porcja
pomidory 1 kilogramów
cebula 0,5 kilogramów
cukinia 1/2 sztuk
papryka czerwona 2 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
sproszkowana papryka słodka i ostra 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

1. Paprykę kroimy w kostkę.
2. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki.
3. Cukinię szatkujemy.
4. Paryżanki kroimy w talarki.
5. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i szklimy cebulę, a następnie podsmażamy
razem z nią parówki.
6. Przekładamy cebulę z parówkami do garnka, następnie dodajemy paprykę i cukinię.
7. Na koniec wkładamy pokrojone w ćwiartki pomidory i dusimy leczo na średnim ogniu 10–15 min.

Gotowe – smacznego!

Autor: Gastrosfera

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER