Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Wieprzowina w sosie brzoskwiniowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso wieprzowe 1 kilogramów
cebula 3 sztuk
olej 0,5 szklanek
keczup łagodny 4 łyżek stołowych
sos sojowo-grzybowy 50 mililitrów
dżem brzoskwiniowy (słoiczek) 1 sztuk

Wykonanie:

Umyte, osuszone mięso pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju. Oczyszczoną, pokrojona w półpierścienie cebulę zeszklić na oleju.
Sos: wymieszać olej z keczupem, sosem oraz dżemem.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwami na przemian mięso i cebulę. Całość zalać przygotowanym sosem i dusić pod przykryciem ok. 40 minut.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER