Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Awokado z tuńczykiem i twarogiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
awokado 3 sztuk
twaróg (tłusty) 150 gramów
czosnek 3 ząbki
tuńczyk 1 puszka
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
kapary 1 łyżek stołowych
pomidory 3 sztuk
liscie sałaty według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczony, drobno posiekany czosnek rozetrzeć z sola oraz z pieprzem i wymieszać z tuńczykiem oraz twarogiem. Całość utrzeć na gładką masę. Umyte, osuszone awokado przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestkę, a miąższ wydrążyć łyżeczką, nie uszkadzając łupin. Miąższ awokado oraz wydrążone połówki skropić sokiem z cytryny. Miąższ pokroić w drobna kostkę i wymieszać z twarogową pasta, doprawiając do smaku solą oraz pieprzem.
Łupiny owoców napełnić pastą, przykryć folią i wstawić na 2,5 godziny do lodówki. Przed podaniem ułożyć na liściach sałaty i udekorować połówkami pomidorów oraz kaparami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER