Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Melon z krewetkami i papryką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
melon 1 sztuk
krewetki konserwowe 1 puszka
dymka (bez szczypioru) 3 sztuk
papryka czerwona marynowana 3 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
bazylia 3 gałązki
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyty, schłodzony melon przekroić na pół, wydrążyć, usunąć pestki z miąższu i pokroić go w grubą kostkę. Osączoną paprykę pokroić w paski, a oczyszczona dymkę drobno posiekać.
Wymieszać krewetki z papryką, dymką oraz melonem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, skropić oliwą, przykryć i wstawić na 1,5 godziny do lodówki. Przed podaniem napełnić połówki melona sałatką i udekorować listkami bazylii. Podawać mocno schłodzoną.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER