Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Jabłkowe placuszki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 200 gramów
soda oczyszczona 0,5 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
cukier 2 łyżek stołowych
Cynamon 1 łyżek deserowych
jajka 1 sztuk
mleko 1 szklanek
jabłka 2 sztuk
masło 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Wymieszać przesianą mąkę z proszkiem, sodą, cukrem oraz cynamonem. Dodać jajko roztrzepane z mlekiem i dobrze wymieszać.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wymieszać z ciastem. Smażyć placki na suchej patelni, na średnim ogniu z obu stron. Gdy na plackach ukażą się pęcherzyki powietrza, przewrócić na drugą stronę. Podawać z miodem, syropem klonowym, czekolada lub ulubiona konfiturą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER