Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Pikantna sałatka z melona

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
melon 1 sztuk
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 0,25 łyżek deserowych
oliwa 2 łyżek stołowych
melisa 1 gałązki
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Schłodzony umyty melon przekroić wzdłuż na pół i usunąć pestki. Z miąższu łyżeczką wydrążyć kulki, ułożyć w salaterce, oprószyć sola oraz obficie pieprzem. Skropić sokiem z cytryny oraz oliwą, posypać skórką otartą z wyszorowanej, sparzonej cytryny. Wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki. Wydrążone połówki owinąć w folię i też schłodzić w lodowce. Przed podaniem wypełnić je sałatką i udekorować listkami melisy.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER