Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Twarożek z ananasem,papryką i migdałami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ananas konserwowy 1 puszka
ser tłusty 250 gramów
majonez 3 łyżek stołowych
sos sojowy 1 łyżek stołowych
papryka zielona 1 sztuk
dymka 3 sztuk
migdały 3 łyżek stołowych
ser cheddar 250 gramów
natka pietruszki 3 gałązki

Wykonanie:

Dobrze utrzeć twaróg z sosem sojowym oraz majonezem. Drobno pokroić osączony ananas, oczyszczoną paprykę oraz dymkę. Obrane, posiekane migdały zrumienić na suchej patelni i połowę wymieszać z startym żółtym serem, twarogiem oraz innymi posiekanymi składnikami. Przełożyć do salaterki, przykryć i wstawić na 2,5 godziny do lodówki. Przed podaniem posypać pozostałymi migdałami oraz udekorować natką pietruszki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER