Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Carpaccio z pstrąga wędzonego

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pstrąg wędzony 350 gramów
ogórek zielony 1 sztuk
pomidory 1 sztuk
cytryna 1 sztuk
mięta 1 pęczek
oliwa 4 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Lekko zmrozić rybę i pokroić na bardzo cienkie płatki. Sparzony pomidor obrać ze skórki, usunąć pestki, a miąższ pokroić w drobna kostkę. Umyty ogórek pokroić na cieniutkie plasterki. Opłukana, osuszona miętę, kilka listków odstawić, a resztę posiekać.
Sparzona cytrynę obrać ze skórki. część skórki drobno posiekać. Z cytryny wycisnąć sok. Oczyszczony czosnek rozdrobnić i wymieszać z sokiem oraz skórka cytrynową, sola i pieprzem, oliwą oraz posiekaną miętą.
Układać na talerzu na przemian plastry ryby i ogórka. Polać sosem i posypać posiekanymi pomidorami. Udekorować spiralkami skórki cytrynowej oraz listkami mięty. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER