Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Przekładaniec z łososiem wędzonym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 7
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
łosoś wędzony 400 gramów
groszek zielony mrożony 100 gramów
ciasto francuskie 1 sztuk
jajka 9 sztuk
śmietana 100 mililitrów
masło 100 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
dymka 4 łyżek stołowych

Wykonanie:

Roztrzepanych ze śmietaną i masłem 8 jajek wlać na patelnię. Mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż zrobi się gęsty omlet. Dodać groszek, oprószyć solą oraz pieprzem. Uformować omlet w kształcie trójkąta, na wierzchu ułożyć wędzonego łososia i posypać posiekana dymka.
Farsz zawinąć w płat rozmrożonego ciasta francuskiego, składając je w kształt dużego trójkąta.
Rozmąconym jajkiem posmarować brzegi ciasta i dobrze zlepić. Wierzch ciasta również posmarować resztą jajka. Piec ok. 13 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać gorący.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER