Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Budyniowe naleśniki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
woda 1 szklanek
mleko 1 szklanek
cukier puder według uznania
sól 1 szczypta
cukier waniliowy 2 łyżek deserowych
mąka 2 szklanek
budyń waniliowy 1 sztuk
maliny według uznania
śmietana słodka według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Do jajek dodać wodę oraz mleko, sól, cukier waniliowy oraz cukier puder do smaku i wymieszać z maka oraz proszkiem budyniowym. Na rozgrzanym oleju smażyć naleśniki.
Oczyszczone maliny wymieszać z słodką śmietaną i smarować nimi gotowe placki. Posypać cukrem pudrem, zwinąć w ruloniki lub złożyć w kopertę. Udekorować wg uznania.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: anatoma22

Data: 2012-12-21

Prosilabym o uscisnienie wieku dziecka,powyzej roku to zbyt malo informacji,roczne dzieci nie moga jeszcze jesc wystkiego!!!!!!!!!!!!1

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER