Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Ananasowe racuszki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ananasy konserwowe w plastrach 1 puszka
olej według uznania
cukier puder według uznania
mąka 150 gramów
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
jajka 2 sztuk
sok z ananasa według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Do przesianej maki dodać szczyptę soli, proszek do pieczenia, sok ananasowy oraz jajka. dobrze wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
W cieście zanurzać osączone plastry ananasa i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER