Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Żurawinowy tort raffaello

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
masło 150 gramów
biszkopty 200 gramów
żelatyna 8 łyżek deserowych
serek mascarpone 300 gramów
twarożek 250 gramów
cukier 100 gramów
cukier 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 75 mililitrów
aromat waniliowy 1 sztuk
Sok z żurawiny 175 mililitrów
śmietana kremowa 200 gramów
czekoladki raffaello 200 gramów
żurawina mrożona 50 gramów
pralinki różowe 50 gramów

Wykonanie:

Pokruszone biszkopty wymieszać z rozpuszczonym masłem. Masę biszkoptową (2 łyżki odłożyć) przełożyć na spód małej tortownicy posmarowanej olejem. Docisnąć i wstawić na 30 minut do lodówki.
Utrzeć twarożek z mascarpone, 100g cukru, sokiem cytrynowym, aromatem waniliowym i 125 ml soku żurawinowego. W letniej wodzie rozpuścić żelatynę i połączyć z odrobiną masy serowej, a potem wymieszać z pozostała masą, schłodzić. Kremówkę ubić i dodać do tężejącego kremu serowego.
Raffaello (9 sztuk odłożyć) rozłożyć na spodzie ciasta, a na nich umieścić masę serową i wstawić na 60 minut do lodówki.
Żurawinę zagotować z 2 łyżkami cukru i 50 ml soku żurawinowego. Przestygniętym syropem ozdobić tort i udekorować ciastem biszkoptowym, raffaello oraz pralinkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER