Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Piernik Kętrzyński jako kruche ciasto

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 15
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
Piernik Kętrzyński 750 gramów
margaryna 200 gramów
jajka 1 sztuk
śmietana 2 łyżek stołowych
orzechy włoskie według uznania

Wykonanie:

Na stolnicę wsypać koncentrat ciasta, dodać margarynę i posiekać nożem. Wbić jajko, dodać śmietanę i zagnieść na jednolite ciasto. Uzyskane ciasto włożyć na płaską blachę do pieczenia i rozwałkować, po nakłuwać widelcem w małych odstępach. Piec w 180 stopniach ok. 20 minut. Ostudzony piernik pokryć polewą sporządzoną wg przepisu z opakowania i posypać grubo posiekanymi orzechami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER