Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Brazylijski pudding

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 8
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jabłko antonówka 8 sztuk
sorbet cytrynowy 0.5 szklanek
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
cukier 1 szklanek
orzechy włoskie 0.5 szklanek

Wykonanie:

1. 5 obranych jabłek pokrajać w ćwiartki 2. Usunąć gniazdka nasienne, ćwiartki - pokrajać w plasterki. 3. Jabłka włożyć do garnka, dodać cukier, wlać tyle wody, aby przykrywała owoce, gotować na małym ogniu do miękkości, dodać rodzynki lub suszone śliwki bez pestek, drobno pokrajane, skórkę pomarańczową i orzechy, wymieszać. 4. Obrać pozostałe 3 jabłka, pokrajać jak wyżej. Z połowy surowych jabłek, ułożyć warstwę w wysmarowanym żaroodpornym naczyniu. 5. Przełożyć ugotowaną masę jabłkową. 6. Ułożyć pozostałe jabłka na wierzchu. 7. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190 C) i piec przez 30 min. 8. Podawać na gorąco. Proporcje dla 4 osób

Uwagi:

Duże antonówki lub szare renety, skórka pomarańczowa posiekana, smażona w cukrze, sok z cytryny, rabarbaru lub porzeczek


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: moniaryga

Data: 2010-03-14

Niezłe, koniecznie do sparwdzenia

Autor: Szesana

Data: 2009-04-09

Wydaje się być banalnie proste w przyrządzeniu a brzmi wyśmienicie:)

Autor: iga wawrzyniak

Data: 2007-05-17

kuchnia Brazylijska jest super

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER