Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Grecka sałatka z krewetkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
krewetki mrożone 500 gramów
ziemniaki młode 300 gramów
kapary 1 łyżek stołowych
majonez 5 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
jajka (ugotowane) 3 sztuk
liście sałaty według uznania
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Rozmrożone krewetki osuszyć. Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonym wrzątku. Ostudzone obrać i pokroić w kostkę. Obrane 2 jajka pokroić w plasterki, a trzecie na 6 podłużnych cząstek i odłożyć do dekoracji. Pokrojone ziemniaki włożyć do miski razem z krewetkami (kilka zostawić do dekoracji), kaparami i plasterkami jaj. Dodać 3 łyżki majonezu oraz olej. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przykryć szczelnie i wstawić do lodówki.
Opłukanymi, osuszonymi liśćmi sałaty wyłożyć brzegi salaterki i przełożyć sałatkę. Z wierzchu rozsmarować odrobinę majonezu, na środku ułożyć rozetkę z cząstek jajka. Udekorować sałatkę odłożonymi krewetkami i natką pietruszki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER