Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Ogórki z kalarepą i kiełkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ogórki sałatkowe 1 kilogramów
kiełki z soi 0,5 szklanek
kalarepa 1 sztuk
ocet winny 2 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
chrzan 2,5 łyżek deserowych
koperek 1 pęczek
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Obrane ogórki pokroić i odstawić na 15 minut. Opłukane kiełki osączyć. Obrana kalarepę poszatkować lub zetrzeć na dużych oczkach.
Wymieszać olej z octem, startym chrzanem, szczypta soli, pieprzu oraz cukru i posiekanym koperkiem. Tym sosem polać połączone składniki surówki. Podawać od razu do duszonego lub pieczonego mięsa.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER