Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Kapusta pekińska z marynowaną dynią

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta pekińska 1 sztuk
dynia marynowana (słoiczek) 1 sztuk
konfitura z żurawiny 2 łyżek stołowych
korzeń imbiru według uznania
papryka mielona słodka według uznania
oliwa 4 łyżek stołowych
zalewa z dyni 2 łyżek stołowych
cukier według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Opłukane, osuszone listki dekoracyjnie ułożyć na półmisku. Dynię osączyć. Większe kawałki pokroić w kostkę o dowolnej wielkości lub specjalna łyżeczką wykroić kulki i ułożyć na kapuście. Oczyszczony kawałek imbiru zmiażdżyć z solą i cukrem. Zalać marynata z dyni i odstawić na 15 minut. wlewać oliwę, energicznie mieszając trzepaczką. Doprawić papryką. Surówkę polać sosem i udekorować konfiturą żurawinową.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER