Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Brokułowa sałatka z sosem tuńczykowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ogórki sałatkowe 2 sztuk
brokuły 2 sztuk
tuńczyk 1 puszka
czosnek 1 ząbki
kapary 1 łyżek stołowych
majonez 5 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
listki tymianku 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Obrane ogórki pokroić na plasterki. Oczyszczone brokuły podzielić na różyczki i zalać wrzącą woda. Posolić, dodać łyżkę soku z cytryny i gotować pod przykryciem tak, aby różyczki się nie rozgotowały, osączyć.
Osączonego tuńczyka zmiksować z oczyszczonym czosnkiem oraz kaparami i wymieszać z majonezem oraz 2 łyżkami soku z cytryny i posiekanym tymiankiem, doprawić sola oraz pieprzem. Tym sosem polać połączone brokuły z ogórkiem i wymieszać. Od razu podawać do zimnych mięs i ryb lub gotowanych jajek.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER