Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Banany niebiańskie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 10
Składnik składniki Logo Ilość Czego
masło 3 łyżek stołowych
banan 3 sztuk
ser homogenizowany 1 sztuk
cukier 4 łyżek stołowych
Cynamon 0.5 łyżek deserowych
śmietana kremówka 4 łyżek stołowych

Wykonanie:

1. Serek wyłożyć na sito z gazą w celu odcedzenia serwatki (1-2 godz.). 2. Obrane banany pokrajać w długie plastry (4 plasterki z jednego banana). 3. Smażyć na rozgrzanym maśle (2 łyżki) do lekkiego zrumienienia. 4. Przełożyć połowę bananów do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia. 5. Serek dokładnie wymieszać z cukrem i cynamonem, połową masy posmarować banany. 6. Pozostałe usmażone banany ułożyć na masie serowej, pokryć resztą masy, polać kremówką lub śmietanką. 7. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190 C) i zapiekać przez 20-30 min., aż wierzch będzie lekko rumiany. 8. Podawać na gorąco. Proporcje dla 2-3 osób

Uwagi:

Banany niedojrzałe lub gruszki, kremówka 20%


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Hiromi

Data: 2011-12-19

chyba spróbuję, jakoś mi ślinka leci widząc ten przepis...:p, (ta minka z przecinkiem to minka ze ślinką lecącą;))

Autor: mistrzu

Data: 2009-11-22

bardzo pyszne mniam mniam

Autor: pat

Data: 2009-08-21

Chyba będę jedyna, która nie pochwali tego przepisu :( jeśli stosować się według niego to wychodzi strasznie słodkie - ledwie da się to zjeść. Takie sobie - sugerując się przepisem i jego tytułem ;) można się spodziewać czegoś więcej - niestety :(

Autor: karotka

Data: 2009-04-24

pychaaa

Autor: aisha40

Data: 2009-04-20

pyszne:)

Autor: Scully16

Data: 2009-04-14

super deserek

Autor: czepialska

Data: 2008-12-21

Święta idą, mamy być dla wszystkich słodziutcy jak te banany...które do quchni japonśkiej mają się o tyle, że obok ryb leżały

Autor: edl26

Data: 2008-12-12

zgadzam się bardzo pyszne

Autor: agata

Data: 2007-11-06

mmmmmmmm............pychota!!!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER