Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Sałatka rybna

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ryba morska 300 gramów
ryż (ugotowany) 1 szklanek
cytryna 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
papryka pieczona (bez skórki,ze słoika) według uznania
szczypiorek 1 łyżek stołowych
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie według uznania
olej 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek deserowych
papryka mielona ostra według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Sos: wymieszać olej z sokiem z cytryny, musztardą. Doprawić do smaku papryką mielona oraz solą.
Z wyszorowanej cytryny wycisnąć sok, skórkę włożyć do garnka z 3 szklankami wody. Dodać listek laurowy, kilka ziaren ziela, posolić, zagotować i gotować 10 minut na małym ogniu. Umyta, osuszona rybę bez skóry polać sokiem z cytryny i odstawić. Przełożyć do garnka z wodą i gotować 15 minut na małym ogniu. Osączona podzielić widelcem na małe kawałki, oprószyć pieprzem. Umytą, osuszona cukinię pokroić w ćwierć plasterki, paprykę w kwadraty. Składniki sałatki wymieszać, posypać posiekanym szczypiorkiem i polać sosem.

Uwagi:

Do tej sałatki można też użyć cukinii i papryki pieczonych na grillu.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER