Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Sałatka owocowa III

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
arbuz 1 kilogramów
maliny 400 gramów
pomarancza 1 sztuk
wino czerwone słodkie 0,5 szklanek
cukier brązowy 1 łyżek stołowych
mięta 1 gałązki

Wykonanie:

Oczyszczone maliny osuszyć. Obraną pomarańczę oczyścić z białych błonek. W kostkę pokroić miąższ arbuza, usuwając pestki. W winie rozpuścić cukier. Do salaterki przełożyć owoce, polać winem i odstawić n a60 minut do lodówki. Przed podaniem udekorować listkami mięty. Jako salaterki można użyć wydrążonej skórki arbuza.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER