Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Surówka z sosem orzechowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ogórek sałatkowy 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
oliwki zielone 50 gramów
listki bazylii 1 łyżek stołowych
listki mięty 1 łyżek stołowych
orzechy włoskie mielone 2 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Roztrzepać oliwę z sokiem z cytryny i 2 łyżkami wody, dodać orzechy, oprószyć solą i wymieszać. Umytego, osuszonego ogórka oraz młoda cukinię pokroić na cienkie plasterki. Oliwki przekroić na połówki. Do salaterki włożyć plasterki ogórka oraz cukinii, oliwki, posypać posiekana bazylia oraz miętą, oprószyć pieprzem, polać sosem i wymieszać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER