Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Aromatyczne, pieczone pstrągi

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pstrągi 4 sztuk
cytryna 1 sztuk
mięta 4 gałązki
olej 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Z wyszorowanej cytryny obrać skórkę i wycisnąć sok. Oczyszczone, osuszone ryby skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem oraz solą. Do każdej ryby włożyć gałązkę mięty i trochę skórki z cytryny, odstawić na 60 minut. Posmarować ryby olejem i upiec na ruszcie lub nad ogniskiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER