Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Filety z kurczaka z serem i pesto

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filety z kurczaka 4 sztuk
ser żółty 4 plastry
pesto 100 gramów
pomidory 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Opłukane, osuszone filety oprószyć pieprzem oraz solą i na 60 minut wstawić do lodówki. Na patelni roztopić masło z olejem i usmażyć mięso na złoty kolor, zdjąć z patelni na 10 minut. Sparzone pomidory obrać i pokroić na plasterki. Posmarować filety z dwóch stron pesto, na wierzchu położyć pomidory i przykryć plastrem żółtego sera. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Można też ułożyć na aluminiowej tacce i podpiec na grillu (najlepiej z przykrywką).

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER