Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Burgery z indyka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso mielone z indyka 500 gramów
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
dymka 2 sztuk
listki bazylii 2,5 łyżek stołowych
surówka z kapusty białerj według uznania
bułeczki z ziarnami 4 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone cebulki posiekać razem ze szczypiorem i wymieszać z mięsem, sokiem z cytryny, łyżką oleju i posiekanymi listkami bazylii lub łyżką suszonej bazylii. Doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Z masy uformować 4 kotlety i usmażyć na pozostałym oleju lub upiec na natłuszczonym grillu. Ostudzone zapakować na piknik razem z przekrojonymi bułeczkami i sałatką lub salsą pomidorową albo dipami. Na grillu podgrzać mięso i bułeczki. Na każdej położyć sałatkę i burgera, przykryć wierzchem bułeczki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER