Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Sernik caffe latte

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 15
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kawa cappuccino 3 łyżek stołowych
kakao 1 łyżek stołowych
masło 100 gramów
cukier 150 gramów
sól 1 szczypta
żółtka 4 sztuk
ser mielony 800 gramów
śmietana 75 gramów
kasza manna 6 łyżek stołowych
cukierki kawowe według uznania
kakao według uznania

Wykonanie:

wymieszać kawę z 5 łyżkami gorącej wody. Podzielić płyn na pół. Do jednej części dodać kakao i wymieszać. Miękkie masło utrzeć z cukrem oraz solą. Dodawać kolejno żółtka. Utrzeć ser ze śmietaną oraz kaszą i połączyć z masą jajeczną. Podzielić ciasto na 3 równe części. Prostokątna formę o pojemności 1,4 l natłuścić i wysypać bułka tarta. Do formy przełożyć 1/3 ciasta. 1/3 ciasta wymieszać z cappuccino i wyłożyć masę na ciasto, ostrożnie przelewając wąskim strumieniem. Resztę ciasta połączyć z kakaowym cappuccino i wyłożyć ostrożnie na poprzednią warstwę. Piec 75 minut w 150 stopniach. Pozostawić na 10 minut w otwartym piekarniku, ostudzić. Posypać ciasto kakao z dodatkiem kawy rozpuszczalnej. Udekorować cukierkami kawowymi lub ziarenkami kawy.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER