Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Rybna sałatka z mango

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
fenkuł 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,5 sztuk
mango 1 sztuk
filet z ryby morskiej gotowany 300 gramów
dymka 2 sztuk
kumkwat 2 sztuk
sałata lodowa 0,5 sztuk
listki cykorii czerwonej 2 sztuk
papryczka chili 2 sztuk
oliwa 50 mililitrów
sok z cytryny 1 sztuk
listki kolendry 1 łyżek deserowych
szczypiorek 0,5 łyżek deserowych
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczony fenkuł pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny oraz oliwa i odstawić.
Obrane mango pokroić w plasterki, usuwając pestkę. Ugotowana rybę pokroić na małe kawałki, usuwając ew. ości. Oczyszczoną dymkę posiekać. Sparzone kumkwaty pokroić w plasterki. Umyte,osuszone liście sałaty porwać na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki sałatki wymieszać w salaterce i wstawić do lodówki.
Dressing: oczyszczone chili posiekać. Wymieszać oliwę z sokiem cytrynowym, chili oraz posiekaną kolendrą i szczypiorkiem. Doprawić do smaku solą.
Tym sosem zalać sałatkę, wymieszać i podawać z razowym pieczywem lub bułeczkami z ziarnami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER