Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Jajecznica parsii

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cebula 0.5 sztuk
masło 4 łyżek stołowych
papryka ostra 0.5 łyżek deserowych
imbir 0.5 łyżek deserowych
sól 0.25 łyżek deserowych
pieprz 0.25 łyżek deserowych
kurkuma 0.25 łyżek deserowych
pasta pomidorowa 0.5 łyżek deserowych
jajka 4 sztuk
natka pietruszki według uznania
pomidor 1 sztuk

Wykonanie:

1. Na głębokiej patelni z rozgrzanym masłem, smażyć cebulę do zrumienienia, często mieszając. 2. Wsypać paprykę, imbir, sól, pieprz i smażyć przez minutę na małym ogniu, często mieszając. 3. Dodać kurkumę lub pastę pomidorową, smażyć dalej przez minutę, mieszając. 4. Wlać jaja, zamieszać i smażyć do zgęstnienia. 5. Jajecznicę podawać posypaną zieloną pietruszką, przybraną pomidorami i CHAPPATI Proporcje dla 2 osób

Uwagi:

Cebulka pokrojona w cienkie krążki, jaja roztrzepane, posiekana zielona pietruszka, pomidor pokrajany w ósemki.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Effka22

Data: 2008-10-11

Świetna to mało powiedziane, Pycha, na sama myśl dostaję ślinotoku. Ja tylko pomijam pastę pomidowrową.

Autor: orlik

Data: 2007-08-14

świetna jajeczniczka polecam :)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER