Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Sałatka kreteńska z fenkułem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
fenkuł 2 sztuk
ogórek sałatkowy 1 sztuk
rzodkiewka 1 pęczek
cebula 1 sztuk
oliwki czarne 120 gramów
kapary 1 łyżek stołowych
margaryna jogurtowa 200 gramów
majonez 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
szczypiorek 1 porcja
pieprz biały według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Ugotowane na twardo, obrane jajka pokroić na ósemki lub szóstki.
Oczyszczony fenkuł pokroić wzdłuż na cienkie paski. Oczyszczona cebule oraz umyty ogórek pokroić w plastry. Oczyszczone rzodkiewki tez pokroić w plasterki. Wszystkie warzywa wymieszać w dużej salaterce. Obłożyć cząstkami jajka, posypać kaparami oraz oliwkami i schłodzić.
Dressing: majonez wymieszać z jogurtem, doprawić sokiem cytrynowym, solą oraz pieprzem. Wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Tym sosem polać sałatkę i udekorować koperkiem. Podawać z pieczywem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER