Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Sery na sałacie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ser żółty twardy 150 gramów
żółtka 1 sztuk
jabłka 1 sztuk
mąka kukurydziana 2 łyżek stołowych
ser żółty wędzony 150 gramów
ser pleśniowy z niebieska pleśnią 100 gramów
ser z porostem białej plesni 100 gramów
mąka 100 gramów
mleko 75 mililitrów
jajka 1 sztuk
bułka tarta 120 gramów
olej według uznania
sałata lodowa 1 sztuk
śmietana 250 mililitrów
szpinak 100 gramów
pieprz kolorowy 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Na tarce o drobnych oczkach zetrzeć ser żółty, dodać żółtko, szczyptę pieprzu oraz mąkę kukurydzianą i wyrobić jednolite ciasto. Uformować z niego małe krokiety i włożyć do lodówki. Pozostałe sery pokroić na małe kawałki.
Z maki, jajka, mleka oraz szczypty soli wyrobić ciasto naleśnikowe. Sery zanurzać w cieście i panierować w bułce tartej. Na chwilę włożyć do lodówki.
Oczyszczone, osuszone liście sałaty oraz szpinaku porwać na mniejsze kawałki i umieścić w 4 miskach. Obok ułożyć plastry jabłka. Krokiety serowe oraz panierowane sery usmażyć na rumiano na oleju i po porcji ułożyć w salaterkach z sałatą. Polać śmietaną doprawiona kolorowym pieprzem oraz solą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER