Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Warzywa z pomarańczą w sosie musztardowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 30
czas(z pieczeniem/smażeniem): 4 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
papryka czerwona 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
pomidory 5 sztuk
cukinia 2 sztuk
sałata 1 sztuk
pomararancze 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
oliwa 7 łyżek stołowych
ocet 4 łyżek stołowych
musztarda serbska 1 łyżek deserowych
cukier puder 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną paprykę pokroić w paseczki. Umyte cukinie pociąć wzdłuż w cienkie plasterki. Z jednej wyszorowanej pomarańczy wycisnąć sok, a drugą sparzoną, pokroić na cząstki razem ze skórką. Umyte pomidory pokroić na ćwiartki. Oczyszczone, osuszone część liści sałaty porwać na mniejsze kawałki.
Na łyżce oliwy obsmażyć plastry cukinii z obu stron ana złoty kolor, wystudzić.
4 talerze fantazyjnie wyłożyć liśćmi sałaty, a na nich ułożyć po porcji warzyw i pomarańczy. Schłodzić w lodowce.
Sos: wymieszać sok pomarańczowy z octem, dodać musztardę oraz rozdrobniony czosnek. Ubijając, powoli dolewać małe porcje oliwy. Można dodać odrobinę startej skórki z pomarańczy. Doprawić sos do smaku cukrem pudrem, sola oraz pieprzem. Sos powinien mieć konsystencje majonezu. Tym sosem zalać sałatkę.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER