Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Jajecznica bosforska

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
masło według uznania
cebula 2 sztuk
pomidor 4 sztuk
jajko 4 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

1. Na patelni z rozgrzanym masłem lub olejem, smażyć cebulę, aż będzie przezroczysta, często mieszając - nie dopuścić do zrumienienia.
2. Pomidory ułożyć na cebuli, smażyć przez 2-3 min., aż będą miękkie.
3: Wbijać jaja, doprawić solą i pieprzem, 2 smażyć pod przykryciem przez 3 min.
4. Podawać natychmiast ze świeżym białym pieczywem.

Proporcje dla 2-4 osób

Uwagi:

Masło lub olej jadalny, małe cebule pokrajane w cienkie krążki, pomidory sparzone, obrane, pokrajane w plasterki


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER