Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Jaja w koszulkach z jogurtem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
jogurt naturalny 0.5 litrów
czosnek 1 ząbki
ocet 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania
papryka słodka według uznania

Wykonanie:

1. Jogurt lub śmietanę roztrzepać, dodać czosnek i łyżeczkę octu, doprawić solą.
2. Wbijać jaja do wrzącej posolonej i lekko zakwaszonej octem wody (uważać by żółtka się nie rozlały)
3. Gotować na średnim ogniu, aż jaja się zetną, osączyć.
4. Włożyć jaja do jogurtu.
5: Na patelni stopić masło, wymieszać z papryką (powinno być lekko zabarwione) i solą. Polać jaja jogurtem, tworząc deseń.
6. Podawać na gorąco lub na zimno.

Proporcje dla 2-4 osób.

Uwagi:

Jogurt lub śmietana 18%, ocet 6%


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: crokiet

Data: 2010-08-19

oki

Autor: askim

Data: 2007-02-05

najpierw piszesz wlozyc jaja do jogurty,a potem polac jaja jogurtem,w miedzy czasie cos o masle,ktore potem znika:/

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER