Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Bruscetta po hiszpańsku

Opis:

To jest mega-smaczne! Nic innowacyjnego, takie składniki zawsze się fajnie łączą. Dziś tak sobie poeksperymentowałam. Smacznego!
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bagietka 1 sztuk
duży czerwony pomidor 1 sztuk
cebula według uznania
czosnek według uznania
salami hiszpańskie 2-3 plastry
oliwa według uznania

Wykonanie:

Odrobinę cebulki i czosnek siekamy drobniutko, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Plastry salami hiszpańskiego (może być inna wedlina, ale to ma wyrazisty smak!) kroimi w drobną kostkę i dodajemy do czosnku i cebulki. Podsmażamy (ja lubię na chrupko) - po dodaniu do pomidora super się uzupełni! Sparzyć pomidora i obrać ze skórki, pokroić w drobną kosteczkę (dla lepszego efektu radzę osuszyć).

Została nam bagietka, którą kroimy w poprzek i pieczemy w piekarniku do chrupkości. Można posmarować odrobiną masła - pycha!

Podanie: na bagietkę nakładamy pomidora, później chrupiącą mieszankę z patelni. Można ozdobić listkiem bazylii.

Uwagi:

Na zdjęciu powinna być świeża bazylia, ale akurat mi brakło.

Autor: buddysid

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER