Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Awokado z ogórkiem, pomidorami i rukolą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
awokado 1 sztuk
cytryna 0,5 sztuk
rukola 400 gramów
pomidorki 6 sztuk
rzodkiewka 2 pęczek
ogórek sałatkowy 1 sztuk
sezam 2 łyżek stołowych
oliwa 8 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 sztuk
miód 2 łyżek stołowych
ocet 2 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Obrane awokado pokroić na paski, usuwając pestkę. Od razu skropić sokiem z cytryny. Oczyszczona, osuszona rukolę pokroić na połówki lub ćwiartki. Oczyszczone rzodkiewki pokroić na cienkie plasterki. Umyty ogórek też pokroić na plasterki.
Dressing: połączyć sok z cytryny, ocet oraz miód, ubijając, stopniowo dolewać oliwę. Doprawić sola oraz pieprzem. Można wymieszać z łyżką posiekanego koperku.
W salaterce wymieszać rukolę z ogórkiem, pomidorami pokrojonymi na połówki lub ćwiartki, rzodkiewką, obłożyć cząstkami awokado. Zalać sałatkę dressingiem i posypać sezamem uprażonym na suchej patelni.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER