Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Sałatka w mini bułeczkach

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 45
czas(z pieczeniem/smażeniem): 4 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
drożdże 0,5 dekagramów
papryka mielona słodka według uznania
majeranek według uznania
cukier 0,5 łyżek deserowych
olej 3 łyżek stołowych
mąka 200 gramów
jajka 1 sztuk
mozzarella 250 gramów
papryczka chili 5 sztuk
rukola 100 gramów
oliwa 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,5 sztuk
pieprz biały według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Rozpuścić drożdże w 90 ml letniej wody, dodać odrobinę soli, cukier oraz oliwę. Dosypać przesianą mąkę i wyrobić gładkie ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Widelcem rozdrobnić mozzarellę. Umyte papryczki rozciąć i smażyć na rozgrzanej patelni. Potem usunąć gniazda nasienne i drobno posiekać. Oczyszczoną, osączona rukolę porwać na mniejsze kawałki. Papryczki oraz rukole dodać do sera. Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem, słodka papryką oraz skropić olejem i sokiem z cytryny, wymieszać.
Podzielić ciasto na porcje i formować z nich kuleczki - mini bułeczki. Układać je na zwilżonej blasze i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 10 minut, ostudzić.
Ostudzone naciąć od góry, rozchylić ostrożnie nacięcie i napełnić je pikantnym serowym farszem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER