Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Grecka sałatka z ryżem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ryż 150 gramów
mieso wołowe gotowane 200 gramów
dymka 3 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryka pomarańczowa 1 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
oliwki czarne 100 gramów
oliwki zielone 100 gramów
kukurydza konserwowa 50 gramów
listki bazylii 6 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Ryż ugotować i osączyć. Mięso pokroić w drobna kostkę. oczyszczone dymki pokroić w talarki. oczyszczone papryki pokroić w kostkę, a oliwki w plasterki. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać 2 łyżki oliwy oraz osączoną kukurydzę. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem schłodzić, rozłożyć do salaterek i posypać posiekaną bazylią.

Uwagi:

W wersji wegetariańskiej mięso można zastąpić serem feta.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER