Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Azjatycka sałatka z mięsem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
polędwica wołowa 400 gramów
olej 4 łyżek stołowych
papryczka peperoni 2 sztuk
grzyby shitake 200 gramów
pomidorki koktajlowe 100 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
sos ostrygowy 2 łyżek stołowych
limetka 1 sztuk
cukier 2 łyżek deserowych
dymka 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
sezam 1 łyżek deserowych
rzeżucha według uznania
kapusta biała 0,5 sztuk

Wykonanie:

Opłukane, osuszone mięso pokroić w paseczki i szybko podsmażyć na oleju i zdjąć z patelni.
Oczyszczone grzyby pokroić na kawałki. Oczyszczoną kapustę poszatkować. Oczyszczone papryki pokroić w paseczki. Umyte pomidorki przekroić na pół.
Grzyby przesmażyć na oleju pozostałym po mięsie. Dodać kapustę, mieszając, smażyć, aż kapusta stanie się szklista. Zdjąć z patelni i wymieszać z resztą przygotowanych warzyw oraz mięsem.
Wymieszać sos z sokiem z cytryny oraz cukrem. Dodać oczyszczoną, posiekana cebulę. Rozdrobniony czosnek rozetrzeć z solą i dodać do sosu. Wymieszać i polać sałatkę. Całość posypać rzeżuchą.

Uwagi:

Sos ostrygowy można zastąpić sosem sojowym.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER