Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Babeczki z sałatą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 20
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 300 gramów
masło 150 gramów
woda 4 łyżek stołowych
szynka 150 gramów
kukurydza konserwowa 100 gramów
fasola czerwona konserwowa 100 gramów
orzechy włoskie 50 gramów
oliwa według uznania
zioła świeże według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Do przesianej mąki dodać pokrojone masło, wodę oraz szczyptę soli i zagnieść kruche ciasto na babeczki.
Ciastem wylepić 20 posmarowanych masłem foremek. Piec 20 minut w 180 stopniach na złoty kolor, wystudzić.
W kosteczkę pokroić szynkę. Osaczyć kukurydze i fasolkę. orzechy posiekać. Przygotowane składniki wymieszać, skropić oliwą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Babeczki napełnić sałatką, schłodzić i udekorować ziołami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER