Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Cykoria z owocami morza

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mieszanka mrożonych owoców morza 600 gramów
czosnek 1 ząbki
olej 2 łyżek stołowych
seler naciowy 100 gramów
marchewka 2 sztuk
ocet winny 3 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowych
musztarda Dijon 1 łyżek stołowych
sos worcester 1 łyżek stołowych
tabasco według uznania
cykoria 1 sztuk
cytryna 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Na sitku przelać wrzątkiem owoce morza, osączyć.
Oczyszczony czosnek posiekać. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić owoce morza oraz czosnek. Mieszając, smażyć 3 minuty, ostudzić.
Oczyszczoną marchewkę oraz seler pokroić w plasterki. Przełożyć do salaterki i dodać owoce morza. Doprawić do smaku solą, pieprzem, tabasco, sosem worcester, octem oraz oliwą. Wymieszać wstawić do lodówki.
Oczyszczone listki cykorii fantazyjnie wyłożyć na 4 talerze. Na liściach umieścić po porcji sałatki. Wyszorowana cytrynę pokroić na cząstki i udekorować nimi sałatkę. Podawać z białym pieczywem oraz kieliszkiem dobrze schłodzonego białego wytrawnego wina.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER