Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Azjatycka sałatka z kiełkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
fasolka szparagowa 200 gramów
ocet winny 0,5 łyżek deserowych
kiełki fasoli mung 50 gramów
soczewica czerwona 50 gramów
owoce lychee konserwowe 1 puszka
filety z kurczaka 150 gramów
olej 1 łyżek deserowych
sos sojowy 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną, pokrojoną na połówki fasolkę wrzucić na 5 minut do osolonego wrzątku z octem, odcedzić. Opłukane kiełki osaczyć.
Soczewicę gotować 15 minut w osolonej wodzie. Lychee osaczyć z zalewy (zalewę zachować). Opłukane mięso pokroić w cienkie paski i obsmażyć na łyżce oleju. Dodać sos sojowy i dalej dusić. Dodać fasolkę i wymieszać. Przełożyć do salaterki. Dodać kiełki i osączoną soczewicę. Zalać sałatkę zalewą z lychee i wymieszać. Udekorować drobno pokrojonymi owocami lychee. Podawać letnią. Można ja jeść pałeczkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER