Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Babeczki bananowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 15
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 1,5 szklanek
cukier 0,5 szklanek
cukier waniliowy 2 łyżek deserowych
masło 100 gramów
jajka 2 sztuk
banany 4 sztuk
mleko 0,5 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
Cynamon 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Utrzeć miękkie masło z cukrem oraz cukrem waniliowym. Ucierając, dodawać po jajku. Dodać obrane, zmiksowane banany, wlać mleko, wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem i cynamonem. Całość wymieszać na gładką masę. Ciastem napełnić, natłuszczone, oprószone mąką foremki, do 2/3 wysokości. Piec w 180 stopniach na złoty kolor.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER