Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Cytrusowe roladki z indyka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pierś indyka 500 gramów
jogurt naturalny 400 gramów
pomarancze 2 sztuk
cytryna 1 sztuk
curry 2 łyżek deserowych
czosnek granulowany 0,25 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Opłukane, osuszone mięso pokroić na plasterki 0,5x5x12cm, skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Z jednej wyszorowanej pomarańczy zetrzeć skórkę oraz wycisnąć sok, drugą obraną podzielić na cząstki. wymieszać jogurt ze skórką oraz sokiem pomarańczowym, czosnkiem i doprawić curry oraz posolić. Plasterki mięsa posmarować marynata i odstawić na 3 godziny do lodówki. Po wyjęciu lekko otrząsnąć z marynaty. Na mięso położyć cząstki pomarańczy, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Piec na grillu, odwracając, aż będą złociste.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER