Użytkowników online: 20
kulinaria
« Powrót  

Cytrynowy kurczak z ziołami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kurczak 1 sztuk
cytryna 3 sztuk
zioła prowansalskie 1 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Opłukanego, osuszonego kurczaka skropić sokiem z jednej cytryny, natrzeć ziołami, oprószyć pieprzem oraz solą i wstawić na noc do lodówki. Wyjętego kurczaka delikatnie osuszyć, nie i posmarować olejem. Wyszorowane cytryny włożyć do kurczaka. Piec ok. 80 minut w 180 stopniach. Podzielić na porcje. Podawać na gorąco lub zimno.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER