Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Jabłka z ogniska

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jabłka 1 kilogramów

Wykonanie:

Umyte, osuszone jabłka, każdy nadziać na zaostrzony patyk lub specjalne metalowe widełki połączone z kijem. Piec nad ogniskiem, aż skórka będzie przypieczona, a miąższ miękki.
Jabłka można jeść od razu lub podawać jako dodatek do mięsa posypane solą i ziołami lub z dipem albo podawać na deser z gotowym sosem waniliowym lub karmelowym.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER