Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Słatka kalafiorowa z arbuzem i słonecznikiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kalafior 600 gramów
arbuz 500 gramów
ziarno słonecznika 3 łyżek stołowych
cukier według uznania
jogurt natyralny 150 gramów
majonez 4 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 0,5 łyżek deserowych
pieprz biały według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Wymieszać majonez z jogurtem, doprawić pieprzem oraz sola i odstawić.
Oczyszczone różyczki kalafiora włożyć do wrzącej, posolonej i posłodzonej wody. Gotować 4 minuty, osączyć i ostudzić. Na suchej patelni podprażyć ziarna słonecznika. Miąższ arbuza pokroić w kostkę, pestki usunąć. Wymieszać w salaterce kalafior z arbuzem, polać sosem i posypać słonecznikiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER