Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Kulki mięsne z fetą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso mielone wieprzowe 400 gramów
feta 200 gramów
rosół 3 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
oregano 1 łyżek stołowych
zioła prowansalskie 1 łyżek deserowych
oliwa 0,25 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczony, posiekany czosnek wymieszać z mięsem. Dodać rosół i zioła. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem i odstawić na 60 minut. Pokroić ser na 35 kostek. Podzielić mięso na 35 porcji, zrobić z nich placuszki, na każdy położyć kostkę sera, zlepić i uformować kulkę. Nadziać na szpadki, posmarować i upiec.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER