Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Melon z owocami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
melon 3 sztuk
pomarańcze 3 sztuk
grejpfrut 1 sztuk
cukier 1 ząbki
wino białe 50 mililitrów
imbir według uznania
mięta 2 gałązki
orzechy włoskie 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Melony małe schłodzić w lodówce. Obrany grejpfrut oraz pomarańcze pokroić na mniejsze kawałki, usunąć pestki i wstawić pod przykryciem do lodówki. Przekroić melony na pół, wydrążyć miąższ, nie uszkadzając skóry. Dekoracyjnie w ząbki naciąć łupiny, owinąć folią i włożyć do lodówki. Z miąższu usunąć pestki, łyżeczką wydrążyć kulki i dodać do cytrusów. Posypać cukrem i mielonym imbirem, polać winem, wymieszać, przykryć i wstawić na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem połówki melonów ułożyć na talerzykach, wypełnić owocami, posypać posiekanymi orzechami i udekorować listkami mięty.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER